05 de maig, 2009

Cultura?


La cultura poden ser tantes coses.. a la vegada, tot i res és cultura. La manera com et comportes a casa, què menges, la relació amb els teus pares, on vius, en quin entorn et mous.

Tot influeix, i és influenciat per la cultura.
És curiós intentar analitzar què és, i en el seu procés adonar-te que és gairebé impossible donar una bona definició. L'IEC diu:

cultura

f. 1 1 Acció de cultivar; l’efecte.

1 2 Conjunt de les coneixences literàries, històriques, científiques o de qualsevol altra mena que hom posseeix com a fruit de l’estudi, de les lectures, de viatges, d’experiència, etc.

f. 2 1 Conjunt dels símbols, valors, normes, models d’organització, coneixements, objectes, etc., que constitueixen la tradició, el patrimoni, la forma de vida, d’una societat o d’un poble.

2 2 cultura de massa Cultura que, difosa pels mitjans de comunicació de massa, pretén aconseguir l’acceptació de la major part de la societat.

Però el cert, és que no s'hauria de donar cap definició, perquè cultura és tot. I a cada lloc, la cultura és diferent. No n'hi ha una d'establerta per a tothom, i dues persones que visquin en el mateix lloc poden tenir un bagatge cultural enormement diferent. Cultura és tot allò que una persona visqui. Les experiències que experimenta. És aquesta la gràcia del mestissatge.

Saber agafar el que més t'agrada de cada lloc. Però tenir una part de tu que et ve donada.

Penso que la cultura és indefinible i a la vegada, el mot més definible de tots. Perquè cultura, és tot. Som tots. I tot allò que ens envolta.

Tacheles és cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada